U povodu obilježavanja Međunarodnog dana učitelja- 5.oktobra, zadovoljstvo je bilo prisustvovati svečanoj manifestaciji u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dana 04.10.2019.g.  u Domu mladih. Na pomenutoj manifestaciji su pored krasnih izvedbi onih kojih poučavamo, naših učenika, dodjeljena i priznanja za nominovane u kategoriji najboljih nastavnika, stručnih saradnika i direktora osnovnih i srednjih škola.

Iskrene čestitke upućujemo našoj kolegici Tarahija Anesi, profesorici vjeronauke koju je kolektiv Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža nominovao za najboljeg nastavnika za školsku 2018./2019.godinu. Svečanoj manifestaciji su pored profesorice Tarahija  prisustvovali i pedagog škole Sanela Hamidović, prof. te rukovodioci aktiva, Isović Sabina, prof. Hasanspahić Kada, prof. i Lagumdžija Suljo, prof.

Dan učitelja obilježio je i naš kolektiv svečanom sjednicom u prostorijama škole i svečanom večerom u hotelu Hollywoodu.