Dana 27.10.2018.  godine učenici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, Ilidža potvrdili su učešće na 8. Izvor film festivalu 2018. Učesnicima su predočena pravila kojima je isključeno pomaganje od strane osoba koje se profesionalno bave filmom.

Poštujući pravila, predloženi su učenici za rad na projektu: Omerbegović Elvedina III4 razred, Rahmanović Adnan III4 razred, Bajrić Berina III4 razred i Edvin Bečirević III1 razred. Mentor projekta bio je profesor Kačunović Samir .

Nakon uspješnog četverodnevnog seminara u prostorijama Fondacije, učenicima je dat kratak vremenski rok za pripremu filma.

 Film „TA DJEVOJKA“ premijerno je prikazan u Cinema City centru, u subotu, 27. oktobra 2018. godine kao i ostalih osam filmova srednjih škola, učesnica u projektu. Na kraju premijere dodijeljene su zahvalnice za učešće  našim učenicima kao i našoj školi.

Zahvaljujemo se direktorici (Petula S. Myers), saradnicima, posjetiocima projekcije i profesorima koji su podržali aktivnosti vezane za učešće na festivalu.

Film je moguće pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=6P8_pNP4wEM.

                                                                                                                                           FOTO SEKCIJA