Dana 17.06.2019.godine održana je komemorativna sjednica povodom tragične i prerane smrti našeg učenika Muslija Amara. Komemoracija je po želji roditelja preminulog učenika bila zatvorenog tipa za javnost, osim za Ministricu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, mr.sci. Zinetu Bogunić kojoj su se roditelji željeli posebno zahvaliti, jer je u ovim najtežim trenucima za njih stavila na raspolaganje sve raspoložive resurse da se pomogne porodici i bila uz njih.

Otac učenika, gospodin Muslija Ismet se također zahvalio direktoru škole Durgut Fuadu, prof.  i pedagogu škole Saneli Hamidović, prof. na nesebičnoj podršci i pomoći i svim uposlenicima škole koji su bili uz njih. Učenicima i roditeljima učenika koji su bili na ekskurziji se izvinuo i zamolio da Amara ne pamte po lošem, jer se i on jako radovao ekskurziji. Pored oca i brata tragično stradalog Amara, na komemoraciji su se obratili još i direktor škole, pedagog škole koja je na zamolbu Vijeća roditelja prenijela i riječi podrške i saučešća  porodici, učenicima i kolektivu škole.

Na veoma emotivan način prisutnima su se obratile  i predsjednica Vijeća učenika škole, te predstavnica III 1 odjeljenja, sa riječima saučešća porodici i riječima  da Amar nikada neće biti zaboravljen.