Dana 26.2.2019. godine , učenici I, II, III, IV  razreda, grafički tehničari Srednje škole Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, zajedno sa nastavnicom Eminom Borovinom posjetili su našu školu. Povod posjete je obilazak škole i boravak na praktičnoj nastavi u prostorijama naše škole. Naši učenici su ih ljubazno dočekali, kao direktor škole Durgut Fuad i profesor Ibišević Dževad koji  su im zaželjeli dobrodošlicu. Po dolasku smo svi zajedno obišli našu školu te izložbu fotografija koje su učenici radili zajedno sa svojim profesorom. U foto studiu smo ih upoznali sa izradom digitalne fotografije, a u fotolaboratoriji učenici su imali priliku da vide postupak izrade analogne fotografije , razvijanje negativa i da samostalno izdrade crno-bijele fotografije.

U prostoriji za grafički dizajn prikazana je prezentacija o subliminalnim porukama prisutnim u reklamama, proizvodima koje se koristi za prenošenje poruke putem slike ili zvuka. Sa profesoricom Turkić Brankom i profesorom Čolović Denisom učenici su imali priliku vidjeti pripremu grafičkog dizajna za školski časopis.

 Posjeta našoj školi je bila vrlo korisna i planski realizovana, osim druženja učenici su imali učešća i u praktičnom radu.

FOTO SEKCIJA