Dana 22.02.2018 godine, učenici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, išli su u posjetu sarajevskoj Vijećnici. Zgradu Vijećnice i muzej unutar nje posjetili su učenici III1 razreda (smjer web dizajn) u pratnji profesorice Danijele Madacky-Letić i profesora Sanjina Vrete.
Učenici su imali priliku pogledati najveću i najreprezentativniju zgradu iz austrougarskog perioda u Sarajevu, namjenski podignute za sjedište gradske uprave. Izgradnja Vijećnice je započela 1892, a završena 1896. godine po projektu arhitekte Karla Paržika u pseudomaurskom stilu, a u krajnjoj izvedbi arhitekata Alexandra Witteka te Ćirila M. Ivekovića kao spoj Istoka i Zapada.
Godine 1949. godine zgrada je ustupljena Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci, a od svoje obnove 2014. godine u poratnom periodu, nakon što je 1992. godine u gradu pod opsadom zapaljena i u potpunosti izgorila sa kompletnim knjižnim fondom biblioteke, Vijećnica se koristi za obilaske, posjete muzeju te određene invente.