JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i ove godine realizirala projekat FOTOKONKURS, na temu ”Odnos prema kulturno-historijskom naslijeđu i ljudi u njihovim svakodnevnim aktivnostima na području Općine Centar Sarajevo”, namijenjen učenicima srednjih škola i studentima. Cilj ovog projekta jeste podsticanje mladih na bavljenje fotografijom i poboljšanje medijske pismenosti. Naš učenik Ivan Čulina III4 razred (fotograf za medije), našao se među 12 najboljih fotografija, snimkom akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

Na konkursu koji je trajao mjesec dana, stručni žiri u sastavu Almin Zrno, Dženat Dreković i Admir Halilović od stotinu pristiglih radova, izabrao je 12 najuspješnijih. Izložba, proglašenje autora tri najbolje fotografije kao i uručenje nagrada, upriličeno je u četvrtak 19.12. u Foto galeriji Jelićeva. Od pristiglih radova stručni žiri  odabrao je autore dvanaest najuspješnijih fotografija koje su ušli u uži izbor: Adi Milišić, Adi Smajić, Ahmed Halilović, Ajla Ahmetović, Armir Krivošić, Belmin Hadrović, Eldin Halilović, Enver Karić, Minela Viteškić i Ivan Čulina.

Uz pomenute autore fotografija, gosti na Foto izložbi bili su učenici Gimnazije SSST i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije. Svi zainteresirani postavku dvanaest najboljih fotografija mogu pogledati do kraja 2019. godine.

FOTO SEKCIJA