You are currently viewing Časovi engleskog jezika

Časovi engleskog jezika

Tačno je godina dana od kako smo u online okruženju. Woooow! Čak i u našim najluđim snovima nismo mogli zamisliti da će ovaj vid obrazovanja trajati ovako dugo.

U početku je to bilo zabavno i čudno što nismo bili u učionici, već smo od kuće pohađali nastavu putem Google for Education platforme. Nismo mogli vidjeti jedne druge, mislim naše drugove iz razreda, profesore, imali smo problema sa opremom, nije bilo Wi-fi-ja često… Ali kako je vrijeme odmicalo,  ovo je na žalost postala naša nova realnost!

Imali smo uspona i padova, nekad smo bili tužni jer nismo mogli da budemo u kontaktu jedni sa drugima, nedostajali su nam naši prijatelji, profesori, pa čak i skolska zgrada.

Šta nam je bilo preostalo da uradimo? Pokušali smo biti što kreativniji koliko smo mogli biti kroz zadaće iz engleskog jezika i prezentujemo samo dio toga svima vama.

Kao što vidite, prošli smo mnogo interesantnih tema na časovima engleskog jezika od prošlosti do naše budućnosti. Pričali smo  o prirodnom okruženju, pisali smo CV-ije za posao, pričali o letenju, poznatim osobama iz historije svijeta, sportu, novim izumima, svemiru, avatarima, hrani, restoranima, kućnim poslovima, pravili smo razglednice, pozivnice za novogodišnju proslavu, rođendane, iznosili smo mišljenje o filmovima, pisali kritike o istim, putovali smo na različita mjesta svuda po planeti zemlji, opisivali smo svoje kuće iz snova, pokušali smo da pišemo novinske članke i pravimo kratke filmove, pričali smo o našim budućim zanimanjima i obrazovanju, muzici i mjuziklima, i naravno pričali smo i o aktuelnoj situaciji vezanoj za Covid-19.

Vjerovatno nismo bili u mogućnosti da doživimo sve ovo u našim stvarnim životima, ali smo mogli letjeti na krilima mašte i kreativnosti i uradili smo sve da pokažemo svijetu koliko smo kreativni mladi ljudi.

Nadam se da ćete uživati u ovom kratkom filmu!

Fehratović Aldijana II4