OBRADUJ NEKOGA! 

Poštovani svi,

petu godinu zaredom organizujemo humanitarni bazar sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za učenike naše škole koji su u stanju socijalne potrebe i slabijeg imovinskog stanja. Prikupljeni novac bude konvertovan u poklon bonove za kupovinu namirnica čime se čuva dostajnstvo naših učenika.

Bazar je odobren od strane VD direktorice Jasne Čolović-Rosić i u koordinaciji pedagoga planiran posljednji nastavni dan 12.06.2024.g. (srijeda) u dvorištu škole, a u okviru oblasti kulturne i javne djelatnosti škole. To je plemenit način proslave kraja jedne nastavne godine. Bazar promoviše brojne vrijednosti i podrazumijeva udruživanje naših učenika u dobru i u znanju osmišljavanje imena bazara, marketinga, dizajniranje plakata, pozivnica, dekoracije prostora, sakupljanja donacija, pružanja pomoći svojim prijateljima iz škole, timskog rada i slično)

Učenici će vrijedno dobrovoljno raditi da pripreme humanitarnu izložbu/bazar bez ometanja nastavnog procesa.

Na bazaru će biti izloženi interesantni predmeti koje možete kupiti po cijenama koje su vama odgovarajuće.

Cijene neće biti fiksne. Vaše učešće je dobrovoljno i humanitarnog karaktera.

Moći ćete izabrati knjige, udžbenike, rokovnike, školski pribor, dekoracije, igračke, ukrasne kutije, čestitke, torbe, nakit, parfeme, marame, učeničke fotografije i radove i još mnogo toga.

Također, planiran je i niz zabavnih aktivnosti, društvenih i sportskih igara i vjerujemo da ćete pronaći neku aktivnost koja će vas zabaviti, a čije je učešće finansijski simbolično.

Sav prihod od učešća na bazaru je najmijenjen našim učenicima slabijeg imovnog stanja. Posebno me čini sretnom da su predmete donirali njihovi vršnjaci, roditelji, uposlenici škole, što svjedoči o ljudskosti i empatiji.

Radujemo se susretu 12.06.2024.g. (srijeda) od 0830 do 13:00 sati u dvorištu škole.

Hvala vam mnogo.