You are currently viewing DAN ŠKOLE

DAN ŠKOLE

Srednja škola grafičkih tehnologija multimedije i dizajna je uz prigodan program proslavila svoj rođendan. Prije 74. godine u klupe naše škole sjeli su prvi učenici. Točak vremena se kotrlja, a ona i sada predstavlja svjetiljku znanja, zajedno sa svojim učenicima koji joj griju dušu. U dvorištu škole je postavljen četvrti humanitarni bazar, kojim tradicionalno koordinira pedagogica Sanela Hamidović, te izložba fotografija “Ukradeno djetinjstvo”, koja je doživjela veliki uspjeh. Održana je i svečana akademija povodom obilježavanja Dana škole.

Nakon uvodne riječi voditeljice, direktor Salko Huskić je pozdravio uposlenike i učenike škole. Zahvalio im se na uspjehu, znanju i želji da ovladaju strukom.

U nastavku programa prisutni su mogli uživati u recitalu “Bit ćeš čovjek, sine moj”, u izvedbi učenice Amne Bande. Učenici I I IV razreda, Emina i Harun, pripremili su performans “Krug”.

U nastavku programa su se mogle čuti moderne i tradicionalne melodije u izvedbi učenika Abdulaha Šahinovića i Najle Hodžić. Svečana akademija je zaokružena filmom profesora Nermina Ibrahimovića u kojem bivši učenici škole govore o tome koliko im je naša škola pomogla u životnom i poslovnom oblikovanju.

Ovogodišnja konferansa je proizašla iz pera profesorice Mersihe Moćević i njenog I 2 razreda. Zahvalni smo svim učenicima koji su ovaj svečani dan obojili najljepšim bojama.

Sretan rođendan, dugovječna budi!